Over Sierd Nutma

Sierd Nutma is spreker, trainer en auteur. Hij wordt gezien als expert op het gebied van Mentale Veerkracht. Hij traint teams, leiders, ondernemers en topsporters en draagt bij aan de beoogde prestatieverbetering. Als gepassioneerd en openhartige spreker laat hij het publiek nadenken over hun eigen verhaal. In september 2016 publiceerde hij zijn boek Mentale Veerkracht voor Professionals.

Sierd doorkruiste te voet een van de grootste woestijnen ter wereld en fietste solo 6000 kilometer door Siberië. In 2014 nam hij deel aan de koudste en zwaarste marathon ter wereld: The North Pole Marathon. Sierd is initiator van ICAM (I Climbed a Mountain) waarin hij specifieke doelgroepen in staat stelt om onmogelijke doelen te bereiken. In 2015 leidde hij een expeditie welke het mogelijk maakte dat 6 mensen met een lichamelijke beperking een berg in Noorwegen konden beklimmen. In 2017 organiseerde hij de eerste ultra triatlon voor mensen met een dwarslaesie en herseninfarct. Jaarlijks verzorgt hij diverse leiderschapsreizen in het buitenland.

“Mijn expedities gaan niet zozeer over fysieke prestaties. Het is meer een zoektocht naar drijfveren en een constante behoefte aan persoonlijke groei en ontwikkeling.”

Als oud beroepsmilitair kent Sierd het klappen van de zweep als het gaat om leidinggeven en presteren onder zware omstandigheden. Jarenlang maakte hij deel uit van eliteteams van de Nederlandse krijgsmacht. Zijn werkervaring gecombineerd met de passie voor extreme expedities en het verleggen van grenzen maakt Sierd uniek. Het meeste indruk maakt hij echter met zijn bijzondere levensverhaal. Zijn quote “De shit uit je verleden is de mest voor je toekomst” is veelzeggend en uit het hart gegrepen. Dit zie je terug in zijn trainingen en presentaties. Hij prikkelt, daagt uit en zoekt grenzen. Dit alles met een scherp oog voor waar het uiteindelijk om draait: de mens.

Jaarlijks verzorgt Sierd Nutma meer dan 100 trainingen en lezingen op het gebied van Mentale Veerkracht, omgaan met succes, werkdruk en stress.

  • Organisaties met vraagstukken op het gebied van prestatieverbetering ondersteunt hij met het implementeren van krachtige trainingsprogramma’s waarbij de human factor centraal staat.
  • Voor de nationale Politie ontwikkelde hij in 2010 de training Mentale Kracht.(+35.000 cursisten)
  • Voor diverse Veiligheidsregio’s ontwikkelt hij unieke trainingen in het omgaan met spanningsvolle situaties. (agressie, werkdruk, mentale veerkracht) Inmiddels +2000 cursisten.
  • Organisaties en ondernemingen begeleidt hij bij het ontwikkelen van veerkrachtige leiders en teams.
  • Topsporters ondersteunt hij bij het creëren van een optimaal prestatieniveau.

Zijn presentaties en lezingen zijn grensverleggend en dagen mensen uit om in beweging te komen.

Sierd-Nutma-spreker-mentale-weerbaarheid

Contact

+31 06 83601576
info@sierdnutma.nl