Over Sierd Nutma

Sierd Nutma is spreker, trainer en auteur op het gebied van mentale veerkracht. Hij traint teams, leiders, ondernemers en topsporters om zich succesvol staande te houden in wisselende omstandigheden. Als openhartige spreker creëert hij impact en laat hij het publiek nadenken over hun eigen verhaal en hoe zij hun effectiviteit kunnen vergroten. In september 2016 publiceerde hij zijn boek Mentale Veerkracht voor Professionals.

Sierd doorkruiste te voet een van de grootste woestijnen ter wereld en fietste solo 6000 kilometer door Siberië. In 2014 nam hij deel aan de koudste en zwaarste marathon ter wereld: The North Pole Marathon. Sierd is initiator van ICAM (I Climbed a Mountain) waarin hij specifieke doelgroepen in staat stelt om onmogelijke doelen te bereiken. In 2015 leidde hij een expeditie welke het mogelijk maakte dat 6 mensen met een lichamelijke beperking een berg in Noorwegen konden beklimmen. In 2017 organiseerde hij de eerste ultra triatlon voor mensen met een dwarslaesie en herseninfarct. Jaarlijks verzorgt hij diverse leiderschapsreizen in het buitenland.

“Mijn expedities gaan niet zozeer over fysieke prestaties. Het is meer een zoektocht naar drijfveren en een constante behoefte aan persoonlijke groei en ontwikkeling.”
“Ik hou niet van pretentieuze verhalen die gaan over het bedwingen van bergen of het overwinnen van afstanden. Ik geloof daar niet in. Ik wil blijven leren en groeien en dat lukt het best als je zo nu en dan iets geks doet. Samen met mooie mensen unieke dingen doen. Met een glimlach je blijven verbazen.”

Als oud beroepsmilitair kent Sierd het klappen van de zweep als het gaat om leidinggeven en presteren onder zware omstandigheden. Jarenlang maakte hij deel uit van eliteteams van de Nederlandse krijgsmacht. Zijn werkervaring gecombineerd met de passie voor extreme expedities en het verleggen van grenzen maakt Sierd uniek. Het meeste indruk maakt hij echter met zijn bijzondere levensverhaal. Zijn quote “De shit uit je verleden is de mest voor je toekomst” is veelzeggend en uit het hart gegrepen. Dit zie je terug in zijn trainingen en presentaties. Hij prikkelt, daagt uit en zoekt grenzen. Dit alles met een scherp oog voor waar het uiteindelijk om draait: de mens.

“Ik leerde dat het ontwikkelen van mentale vaardigheden het verschil kan zijn tussen wel of niet slagen, tussen wel of niet succesvol zijn en tussen wel of niet leven. Later leerde ik pas hoe je deze kennis kunt overdragen zodat een ander er ook wat aan heeft. Dat je waarde kan toevoegen in het leven van anderen. Dat raakt me.”

Jaarlijks verzorgt Sierd Nutma meer dan 100 trainingen en lezingen op het gebied van Mentale Veerkracht, omgaan met succes, werkdruk en stress.

  • Organisaties met vraagstukken op het gebied van prestatieverbetering ondersteunt hij met het implementeren van krachtige trainingsprogramma’s waarbij de human factor centraal staat.
  • Voor de nationale Politie ontwikkelde hij in 2010 de training Mentale Kracht.(+35.000 cursisten)
  • Voor diverse Veiligheidsregio’s ontwikkelt hij unieke trainingen in het omgaan met spanningsvolle situaties. (agressie, werkdruk, mentale veerkracht) Inmiddels +2000 cursisten.
  • Organisaties en ondernemingen begeleidt hij bij het ontwikkelen van veerkrachtige leiders en teams.
  • Topsporters ondersteunt hij bij het creëren van een optimaal prestatieniveau.

“Mijn presentaties zijn niet groots. Eerder intiem. Ik hou ook niet van clichés en open deuren. Wel van woorden die iets zeggen. In het klein wil ik de mensen raken. Dat ze ontdekken dat hun eigen verhaal vele malen mooier is dan de mijne. Dat er iets gebeurt van binnen.”

“Mijn trainingen zijn altijd kort en krachtig. Ik ga voor impact. Ik confronteer en prik door. Maar wel met zorgvuldige aandacht. Met liefde voor de mens. Het ergste wat een deelnemer na afloop kan zeggen is dat het ‘leuk en leerzaam’ was. Dan is er te weinig gebeurt.”

Sierd-Nutma-spreker-mentale-weerbaarheid

Contact

+31 06 83601576
info@sierdnutma.nl