Over

Op mijn CV zou het volgende kunnen staan:

-Fries jongetje – Commando – Special Forces – Sniper – Instructeur – Politieman – Speciale Eenheid – Avonturier – Solo 6000 kilometer door Siberië – 4e Nederlander die ooit een marathon rende op de geografische Noordpool – Organisator van expedities voor mensen met een beperking -Auteur van het boek Mentale Veerkracht voor Professionals – Ondernemer – Spreker – Trainer – Expert op het gebied van Mentale Veerkracht.

Maar wie zit er tegenwoordig nog op een CV te wachten?

Wat mij drijft:

Tijdens een solo expeditie door Siberië ontdekte ik dat het belangrijkste in mijn leven dichterbij was dan ik dacht. En pas nadat ik mijzelf duizenden kilometers had afgemat en fysiek en mentaal totaal leeg was, kwam ik tot een conclusie: Ik was alleen maar op zoek naar erkenning.

Ik had ten onder kunnen gaan aan die drijfveer maar ik koos voor iets anders. Ik gebruik het elke dag om het beste uit mezelf te halen en van toegevoegde waarde te zijn voor anderen. Overigens duurde het even voordat ik het kon formuleren zoals ik dat nu doe:)

Zo rende ik als 4e Nederlander ooit een marathon op de Geografische Noordpool. Een fantastische ervaring terwijl ik een bloedhekel aan hardlopen heb. Vervolgens organiseerde ik samen met anderen “onmogelijke” expedities. Om mensen te laten zien, voelen en ervaren dat er ongelooflijk veel mogelijk is als je het echt met jezelf durft aan te gaan. Die bergtop is slechts een metafoor.

Hoe ik ontdekte wat echt werkt:

Mijn eigen Mentale Veerkracht werd niet alleen getest tijdens militaire missies of extreme expedities maar nog meer in mijn periode van scheiding en een daaropvolgend bestaan als dakloze. De bodem werd aangetikt. Toen ik na enige tijd weer opkrabbelde ontdekte ik iets bijzonders: Mijn eigen formule van Mentale Veerkracht. Hoe kon het dat ik opkrabbelde op weg naar boven terwijl anderen in vergelijkbare situaties meer destructieve oplossingen kozen?

Ik toetste mijn formule succesvol in de praktijk van anderen: kampioenen in de sport, succesvolle ondernemers en goed presterende teams. Daarnaast zag ik ook de positieve werking bij de stille helden in onze samenleving. Bij mensen die op de achtergrond het verschil maken.

Wat je aan mij hebt als je met mij werkt:

Door een vorm van beroepsdeformatie en ervaringen uit mijn leven heb ik een sterke intuïtie voor dingen die niet ‘echt’ zijn. Ik kom snel tot de essentie. Ik prik door en wil weten waar het echt over gaat. Liefdevol confronterend. Het is elke keer weer spannend om grenzen op te zoeken met mensen. En dat is wat ik doe. Omdat ik heb geleerd dat het de enige manier is om samen doelen te halen. Om op persoonlijk en professioneel vlak een next level te bereiken. In groei en resultaat.

Werkdruk te hoog training mentale veerkracht door sierd nutma

Het resultaat, de missie:

Op het podium staat nog steeds het Friese jongetje met een enorme bewijsdrang. Maar in de zaal zelf zitten de mooiste verhalen. Want iedereen heeft een uniek verhaal. En ik zie het als mijn missie om jou te laten ervaren hoe mooi de les is die daar in zit. Dat je ontdekt hoe jij het verschil kunt maken en van extreme toegevoegde waarde kan zijn. En dat je vandaaruit op een plezierige manier ongelooflijke prestaties kan leveren. Als individu en als team.

Laten we kennis maken en vertel me jouw verhaal.

Sierd.