Een interview over Friese veerkracht in een Brabants jasje

Op 27 oktober spreekt Sierd op het MKB Ondernemers Congres over Mentale Veerkracht. Voorafgaand werd hij hierover geïnterviewd:

“Werk kan geen druk geven. Tenzij je onder een pallet ligt”

(interview door Fatima de Vos)

“Werkdruk bestaat niet” en “Stop met teamtrainingen”. Stevige uitspraken van Sierd Nutma. Auteur van het boek ‘Mentale Veerkracht voor Professionals’ en spreker tijdens het MKB Ondernemers Congres op 27 oktober 2016. Wij vonden het tijd voor een interview met deze blonde Fries.

Je hebt nogal een fysieke achtergrond inclusief een commando-opleiding, een voet- en fietstocht van Mongolië naar Moskou, bergbeklimmen en een marathon op de geografische Noordpool. Hoe ontstond dat allemaal zo vanuit het Friese dorpje waar je opgroeide?

Ik heb een behoorlijk beschermde jeugd gehad in een dorpse, gereformeerde omgeving. Onze leraar moedigde ons bijvoorbeeld aan om te schaken en zo ben ik ook Fries jeugdkampioen geworden. Ik was enorm braaf eigenlijk. Maar ik was wel van jongs af aan al enorm gefascineerd door avonturiers. In mijn boerendorp moest je vooral normaal doen. Op mijn achttiende nam ik een sprong en ging dat avontuur opzoeken. Bij het leger. En daar ging er een wereld voor me open. Daar kon ik mijn ei kwijt. Bezig met sporten. En mensen. Het fysieke gecombineerd met het mentale. En ik kwam helemaal los van de dorpse deugdzaamheid.

Okay, dan is dat wel een mooi bruggetje naar het thema ‘Veerkracht’. Want wat betekent veerkracht voor jou?

Verder lezen